My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit http://www.enallagi.org/darkwhispers/ and update your bookmarks.




<$BlogItemTitle$>

<$BlogDateHeaderDate$>
<$BlogItemBody$>

Ελληνικό Ροκ 60's

Χθές έψαχνα πληροφορίες για ένα συγκρότημα αυτής της δεκαετίας, και έπεσα πάνω σε αυτό:

Ελληνικό Ροκ
Μέρος Πρώτο
Τα 60's


Πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Απο συγκροτήματα που δεν είχα ξανακούσει ποτέ μου, μέχρι απο που ξεκίνησαν κάποια πολύ γνωστά μας ονόματα σήμερα..
Ρίξτε μια ματιά..



"Οι VIKINGS ηχογράφησαν από τα πιο γνωστά slow κομμάτια της εποχής, το «Francoise», που ακουγόταν και φυσικά χορευόταν σε όλα τα πάρτυ. Κιθαρίστας και τραγουδιστής τους ήταν ο γνωστός σήμερα Αντώνης Βαρδής."

_____


"Οι FOREMOST είχαν για ντράμερ τους το γνωστό σήμερα λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Γερολυμάτο. Ηχογράφησαν ένα και μοναδικό single το 1970 κι αυτό ήταν όλο. Οι FLOW έβγαλαν επίσης το 1970 το μοναδικό τους single. Αργότερα άλλαξαν το όνομά τους σε ROUSSEAS-VAPHEAS-KARVELLAS (ναι, ναι, είναι ο Νίκος Καρβέλλας)."
_____


"Οι DRAGONS με τραγουδιστή το Λάκη Παπαδόπουλο, γνωστό σήμερα ως «Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ», ήταν κατ’ εξοχήν αγγλόφωνο σχήμα. Το τέταρτο κατά σειρά single τους «The first gun» ήταν απ’ τα πρώτα τραγούδια που απαγορεύτηκαν από τη χουντική λογοκρισία κι έτσι το γκρουπ αναγκάστηκε να του αλλάξει τον τίτλο σε «The forest of my place». Μάνατζερ τους ήταν ο γνωστός σήμερα βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης που ήταν και ο συνθέτης ενός single τους με τίτλο «My dog Mozart»."

_____


Το όνομα των JUNIORS συνδέθηκε μ’ ένα τραγικό γεγονός. Στις 18.10.65 σκοτώνονται σε τροχαίο δυστύχημα ο μπασσίστας του γκρουπ Θάνος Σογιούλ, ο μάνατζέρ τους και άλλα δύο άτομα, ενώ συγχρόνως τραυματίζεται σοβαρά στο χέρι ο κιθαρίστας τους Αλέκος Καρακαντάς (τον οποίο θα ξανασυναντήσουμε παρακάτω). Την εποχή εκείνη οι JUNIORS με ήδη 2 singles στο ενεργητικό τους (ένα απ’ αυτά ήταν το «Babies yanka» βασισμένο στο γνωστό παιδικό τραγούδι «Δεν περνάς κυρά Μαρία») εμφανίζονταν στο club Igloo της Φωκίωνος Νέγρη, σαν support τους δε εμφανιζόταν μια παρέα πειναλέων Άγγλων μουσικών που είχαν ξεπέσει στη χώρα μας προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Μετά το δυστύχημα, το Igloo πήγαινε για κλείσιμο. Τότε προσφέρθηκε ο κιθαρίστας του Αγγλικού γκρουπ να αντικαταστήσει τον Καρακαντά στις εμφανίσεις του συγκροτήματος. Ο ιδιοκτήτης του club είχε καταλάβει ότι ο τύπος ήταν πολύ αξιόλογος και δεν ήθελε να τον χάσει με τίποτε. Kαι οι JUNIORS όμως είχαν με τη σειρά τους εκτιμήσει δεόντως τις ικανότητές του και έπεισαν τον ιδιοκτήτη να συμφωνήσει με την πρότασή του. Η δουλειά λοιπόν έκλεισε και ο Άγγλος εμφανιζόταν με το γκρουπ, στις 25.10.65 δε εμφανίστηκαν σε θριαμβευτική συναυλία στη μνήμη του Θάνου Σογιούλ στο σινεμά «Τερψιθέα» του Πειραιά, όπου είχε δημιουργηθεί από νωρίς το αδιαχώρητο. Οι JUNIORS σε ένδειξη πένθους φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και ο Άγγλος μαύρο πουκάμισο. Λίγο αργότερα ο τύπος μαζί με τους συμπατριώτες του θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους. Οι JUNIORS έβγαλαν ένα 3ο single το 1966 στη μνήμη του χαμένου τους φίλου, το «Lost friend» και αργότερα άλλο ένα, πριν διαλυθούν. Α ναι, θα το ξεχνούσα: τον Άγγλο κιθαρίστα τον έλεγαν……Eric Clapton."


Πολύ χαίρομαι όταν ανακαλύπτω τέτοια διαμάντια στο Διαδύκτιο..
Συγχαρητήρια στον Συγγραφέα!



Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

Ήταν Κυρ Αυγ 27, 10:08:00 μ.μ. 2006, Anonymous Ανώνυμος που είπε...

Πολύ σωστά όλα. Κάποια επιπλέον στοιχεία:
- Ο γνωστός σήμερα Νίκος Καρβέλας προσπάθησε (λίγο μετά από αυτό που λες) solo καριέρα με τον όνομα Nick Κarr...
- Το Igloo ήταν το στέκι (τότε) πολλών αστέρων του κινηματογράφου της δεκαετίας του '60. Όλη η Φωκίωνος (οι φίλοι την αποκαλούμε και έτσι!) ήταν στέκι των ακούρευτων, δεν είναι τυχαία η ταινία "Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη".
- Ο Eric Clapton λάτρευε να ακούει τον Μανώλη Χιώτη....
- Ο Φωκίων Νέγρης ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, γόνος Φαναριώτικης οικογένειας πολιτικών.

Π.    



Ήταν Κυρ Αυγ 27, 10:14:00 μ.μ. 2006, Blogger Γεωργία που είπε...

Τα 3 τελευταία δε τα γνώριζα.. ευχαριστώ..

Το πρώτο είναι στην δεκαετία των 70's που προσπαθώ να ανεβάσω τόση ώρα, αλλα η σύνδεση και ο υπολογιστής δεν θέλουν με τίποτα.. :(    



» Δημοσίευση σχολίου