My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit http://www.enallagi.org/darkwhispers/ and update your bookmarks.




<$BlogItemTitle$>

<$BlogDateHeaderDate$>
<$BlogItemBody$>

Ελληνικό Ροκ 70's

Ορίστε και το δεύτερο μέρος για την δεκαετία του '70..

Ελληνικό Ροκ
Μέρος Δεύτερο
Τα 70'ς

Αποσπάσματα:

"Το ‘71 εμφανίζεται στην αγορά το 1ο LP του Θανάση Γκαϊφύλια «Ωτοστόπ». Στην ουσία επρόκειτο για ένα split LP, αφού μόνο τα 8 κομμάτια ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ τα υπόλοιπα 4 ερμηνεύουν οι ΑΝΑΚΑΡΑ, στους οποίους συμμετείχε ο ακόμη άγνωστος τότε Νίκος Ζιώγαλας."

_____


"Στο χώρο της ηλεκτρικής μπαλάντας κινήθηκαν οι ΜΟΡΚΑ. Άφησαν πίσω τους μόνο 2 singles στις αρχές των 70’s. Αυτά τα singles συν κάποια ανέκδοτα κομμάτια εκείνης της περιόδου μάζεψε μια μικρή εταιρία το ‘97 και εξέδωσε σ’ ένα LP, έτσι λοιπόν οι φανατικοί του είδους (σαν εμένα π.χ.) μπορούσαν πλέον να έχουν όλο το ηχογραφημένο υλικό του γκρουπ συγκεντρωμένο σ’ ένα άλμπουμ. Από τη διάλυση των ΜΟΡΚΑ προήλθαν οι ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ, ένα φολκ-ροκ συγκρότημα, μέλος των οποίων ήταν και ο γνωστός Χάρης Κατσιμίχας."

_____


"Το όνομα ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ προήλθε από τη συνένωση των αρχικών των επωνύμων των μελών τους. Πράγματι οι Νίκος Δαπέρης, Νίκος Λογοθέτης, Τάκης Μαρινάκης, Βλάσης Μπονάτσος (ο γνωστός τηλεοπτικός παράγων) και Γιάννης Κιουρκτσόγλου δημιούργησαν το ‘70 μία από τις γνωστότερες και σπουδαιότερες μπάντες της χώρας μας. Το πρώτο τους single της ίδιας χρονιάς «Γαρύφαλλε Γαρύφαλλε» τους άνοιξε αμέσως τις πύλες προς την καταξίωση και παραμένει κλασικό μέχρι σήμερα."

_____


"Οι ΗΛΙΑΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ+2002 σχηματίστηκαν στα μέσα των 70’s και είχαν ακόμη στις τάξεις τους το Γιάννη Γιοκαρίνη. Έβγαλαν 2 LP’s πολύ διαφορετικά μεταξύ τους όσον αφορά τη μουσική τους αξία, το φοβερό « Ο Σιδερένιος Άνθρωπος» (‘75) και το πολύ μέτριο «Πόλα» (‘74). Σε γενικές γραμμές κινήθηκαν σε heavy progressive στυλ. To ‘78 κυκλοφόρησε και το 1ο σόλο LP του τραγουδιστή τους Ηλία Ασβεστόπουλου «Γαλάζιο όνειρο» κινούμενο σε ποπ ύφος. Στα 80’s μετεξελίχθηκαν σε 2002 GR."

_____


"Οι NEMO σε ύφος heavy progressive και οι PLJ BAND σε ύφος προοδευτικού ροκ ήταν δύο γκρουπ που έκαναν τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα το ‘79 με ένα single το καθένα σε ιδιωτική εκτύπωση. Στους PLJ BAND άρχισαν την καριέρα τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο κιθαρίστας και συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος."



Υ.Γ.1: Η σύνδεσή μου τον παίρνει αγρίως.
Υ.Γ.2: Ελπίζω να τα βρήκατε τόσο ενδιαφέροντα όσο τα βρήκα εγώ...

Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Δημοσίευση σχολίου