My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit http://www.enallagi.org/darkwhispers/ and update your bookmarks.




<$BlogItemTitle$>

<$BlogDateHeaderDate$>
<$BlogItemBody$>

Νομίζατε πως ξέρατε τα πάντα για τον.... Καζαντζίδη?!




(Η χρήση των ονομάτων και των γεγονότων δεν είναι τυχαία, και έχουν απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα!)



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάτι που λίγοι ίσως γνωρίζουν, είναι πως ο Καζαντζίδης, πριν γίνει γνωστός τραγουδιστής, ήταν οικοδόμος, και μάλιστα δούλευε για λογαριασμό ενός θείου του. Από εκεί ξεκίνησαν όλα..
Ο Καζαντζίδης όμως δεν είχε αρκετό ταλέντο στην οικοδομική. Για του λόγου του αληθές, δεν έφτιαχνε καθόλου καλά την λάσπη και δεν ήξερε να πετάει με το μαλά το σοβά. Έτσι, ο θείος του τον είχε του κλότσου και του μπάτσου. (Τότε, εποχές δικτατορίας, οι μπάτσοι βαράγανε καλά καλά, τώρα οι μπάτσοι πρώτα ρωτάνε και μετά βαράνε, παλιότερα πρώτα βαρούσανε και μετά ρωτούσανε, στην εποχή του Καζαντζίδη βαρούσανε χωρίς να ρωτάνε.) Ο Στέλιος λοιπόν έχοντας συνηθίσει το ξύλο αποφάσισε να ανοίξει ένα επιπλοποιείο.

Υλοποιώντας αυτή την απόφασή του, άνοιξε ένα υπερσύγχρονο επιπλοποιείο για εκείνη την εποχή, με κορδέλες, κόφτες, πλάνες, με τα πάντα μέσα. Ήταν δηλαδή το state of art ξυλουργείο εκείνης της εποχής. Από το πολύ ξύλο όμως που έτρωγε συνεχώς, πήγαινε και στο νοσοκομείο, και ενίοτε του έβαζαν γύψο.
Έτσι μια μέρα πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνδυάσει το ξύλο με το γύψο, και αποφάσισε να ασχοληθεί με τις γυψοσανίδες. Ήταν δηλαδή ας πούμε ο πρώτος που πουλούσε σπίτια Προκάτ.

Ο Στέλιος μπορεί να είχε γίνει επιχειρηματίας πλέον, αλλά παρολαυτα, είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Μία έπινε Jack Daniels και μία Ούζο. Εκεί πάνω στην οινοποσία λοιπόν, μία μέρα που είχε ανακατέψει τα ποτά (το jack και το ούζο) του ήρθε μία φαεινή ιδέα. Αποφάσισε να βάζει στα σπίτια που πουλούσε jackuzzi! Τότε είχε κάνει και μία διαφήμιση στην τηλεόραση, όπου έδειχνε ένα από τα σπίτια του και έλεγε από κάτω μια λεζάντα: Jack Lives Here.

Όλα αυτά μπορεί να του έφερναν πολλά χρήματα, όμως δεν τον ικανοποιούσαν. Ήθελε να κάνει κάτι το διαφορετικό. Ο Καζαντζίδης λοιπόν τα άφησε όλα αυτά στην άκρη, αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και μετακόμισε στην Κρήτη, κάνοντας την απαραίτητη αλλαγή στην κατάληξη του επιθέτου του. Μια ωραία μέρα λοιπόν, πήρε χαρτί και καλαμάρι (καλαμάρι δε βρήκε φρέσκο, και πήρε από κονσέρβα) και άρχισε να γράφει.
Πρώτα έγραψε το έργο "Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά", ύστερα τον "Καπετάν Μιχάλη", ακολούθησε η "Ασκητική" και η μετάφραση της Κόλασης του Δάντη. Κατόπιν έγραψε το "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" και ένα σωρό άλλα βιβλία.
Μερικά από αυτά μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη και ερμηνεύτηκαν από μεγάλους αστέρες ρου Hollywood, όπως τον Antony King και τον Marlon Brando, τον Αrnold Skwargeneger και τον Βruce Lee.
Ο Στέλιος, θεωρείται ο Έλληνας συγγραφέας του οποίου τα περισσότερα κείμενα έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, αφού, φανταστείτε, μετέφρασαν ακόμα και τις λίστες που έκανε για να πάει για ψώνια στο μπακάλικο.Μερικά έργα του μάλιστα ήταν αρκετά δυσνόητα και αναγκάστηκαν να τα μεταφράσουν και στα ελληνικά για να τα καταλαβαίνει και ο απλός λαός.

Λίγο αργότερα, έγραψε ένα βιβλίο μαζί με τον Stephen King και τον Clive Barker, που έγινε περιζήτητο. Το βιβλίο αυτό, πούλησε περισσότερα αντίτυπα από την Βίβλο, ακόμη περισσότερα και από το World of Warcraft (Μόνο που δεν είχαν σκεφτεί να βάλουν και συνδρομή).
Παρόλη όμως την επιτυχία του, αισθανόταν κενός. Ούτε τα λεφτά τον ικανοποιούσαν, ούτε τα κορίτσια, ούτε οι βίλες, ούτε τα κότερα. Είχε όμως πάντα εκείνη τη συνήθεια να τραγουδάει στο μπάνιο..

Μία μέρα λοιπόν εκεί που τραγουδούσε, πέρασε απ'έξω ένας καταστηματάρχης που είχε ένα μπουζουξίδικο στη παραλιακή και του ζήτησε να κάνουν συμβόλαιο.
Ο Καζαντζίδης δέχτηκε, αλλά στην αρχή επειδή ήταν ακόμα trackαρισμένος (είχε track δηλαδή) και έχοντας συνηθίσει να τραγουδάει στο μπάνιο, εμφανιζόταν στο μαγαζί φορώντας μπουρνούζι, για να αισθανθεί την οικειότητα που του προσέφερε το μπάνιο.

Μετά από καιρό, συνήθισε, έβγαλε το μπουρνούζι και άρχισε να τραγουδάει γυμνός. Το γεγονός αυτό δε θεωρήθηκε πρέπον, και του έδωσαν και ρούχα! (Εδώ ούτε ο Πανούσης δεν έχει τραγουδήσει γυμνός, που πας εσύ ρε Καραμήτρο?!)
Έτσι λοιπόν ο Καζαντζίδης θεωρείται ο πατέρας του ανδρικού στριπτίζ!!

Τώρα πλέον ξέρετε όλη την αλήθεια!



Το κείμενο είναι ελεύθερη απόδοση (απο εμένα!) της παράκρουσης του φίλτατου Poe.

Τo original log μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Τον Poe μπορείτε να τον βρείτε στο IRC, στο GrNet.




Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Δημοσίευση σχολίου